Miben segíthetünk?

Hogyan tudom törölni a fiókomat?

Frissítve

Ha törölni szeretnéd a Khan Academy-fiókodat, a Beállítások oldalon teheted meg. Két fontos dolgot azonban érdemes figyelembe venned, mielőtt törlöd a fiókodat:

  • A fiókod törlése végleges művelet, amely törli az összes elért eredményt, és zárolja a felhasználónevedet. A fiókodat nem lehet visszaállítani, ha egyszer törölted.
  • Ha a fiókodat iskolai használatra hoztad létre, érdemes egyeztetned a tanároddal, mivel előfordulhat, hogy a fiókodat iskolai feladatokhoz és előrehaladásod nyomon követéséhez használják.

Fiókod törléséhez kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Jelentkezz be, és válaszd ki az oldal jobb felső sarkában található felhasználónevedet.
  2. A legördülő menüből válaszd a Beállítások menüpontot.
  3. A Beállítások oldalon görgess lefelé, és válaszd a Fiókod törlése lehetőséget.

Settings_in_the_Nav_Menu.png

 

Ha a fiókodhoz gyermekfiók is kapcsolódik, akkor figyelmeztetést kapsz, hogy a saját fiókod törlése előtt törölnöd kell az összes gyermekfiókodat. Ehhez olvasd el a gyermekfiókok törléséről szóló cikkünket itt.

Miután törölted a szükséges gyermekfióko(ka)t, vissza tudsz menni a fiókbeállításaidhoz, és törölheted a fiókodat.

A törlés után ugyanazzal az e-mail címmel létrehozhatsz egy új fiókot, de más felhasználónevet kell választanod.

Megjegyzés: Ha 48 órán belül megpróbálsz újra bejelentkezni, a fiókod nem kerül törlésre, és erről értesítést kapsz (ez megfelelő módja annak, hogy visszavond a törlési kérelmet, ha meggondoltad magad). Ha a törlési kérelmet követő 48 órán belül nem jelentkezel be a fiókodba, akkor a fiókodat teljesen töröljük, és többé nincs módunk helyreállítani.